Stichting Mesdag-Zuivelfonds NLTO
p/a Sixmastraat 4
Postbus 2330
8901 JH Leeuwarden
tel: 058 - 288 78 87
mesdagfonds@gmail.com

Vergaderschema

De bestuursvergaderingen voor 2019 zijn op de volgende data vastgesteld:
 
  • 13 februari 2019
  • 3 april 2019
  • 5 juni 2019
  • 4 september 2019
  • 6 november 2019

Een aanvraag dient uiterlijk 1 week voor de bestuursvergadering bij het secretariaat te zijn ingediend.

Nieuws

Is de Nederlandse moesson nu eens voorbij? Veel boeren moeten door de regen al weken noodgedwongen wachten totdat ze weer het land op kunnen voor het oogstwerk. Is de Nederlandse moesson nu eindelijk voorbij? En blijft de vorst weg? Weerman Robert de Vries geeft de antwoorden.
Knieperige consument laat Beter Leven links liggen 'Het aantal dieren dat gehouden worden onder het keurmerk 'Beter Leven' neemt snel toe, maar het kan nog veel beter', zo stelt de Dierenbescherming. Daarom doen zij in de week van het keurmerk Beter Leven een dringende oproep doet aan consumenten.
Grote melkpoederexporteur ziet voorraad kelderen De voorraden van volle en magere melkpoeder in Argentinië zijn flink afgeroomd, zo tonen de cijfers van het ministerie van Landbouw in het land aan. Na Nieuw-Zeeland en de Europese Unie, is het Zuid-Amerikaanse land de grootste exporteur van volle melkpoeder.
Melkprijzen houden stabiele lijn vast De melkprijzen houden de stabiele lijn ook in oktober vast, al hebben onder andere A-ware en FrieslandCampina wel kleine mutaties doorgevoerd. Wat verder opvalt is dat de prijzen van spotmelk boven de uitbetalingsprijzen bewegen
Ministerie: natuurgebieden schrappen mag niet van EU Het ministerie van Landbouw heeft snel korte metten gemaakt met het idee om Natura2000-gebieden te schrappen voor het verlichten van de stikstofproblematiek. Het is binnen de Europese Unie juridisch zo dichtgespijkerd, dat hier volgens het ministerie niets aan valt te doen.